High Tech Bettinehoeve

Geen hoeve maar high tech. De slimste weg van a naar geitenkaas.
Een uitgekiende routing met verticale deuren voorzien van sensoren.
Deze compleetbouw bevat hoogwaardige ems panelen met
aangepaste isolatiecollectoren.

Bettinehoeve
Johan Ewijk

Etten-Leur 1200m2

Koelcellen
#1

Lekker

“Melken, dat kon ik toevallig.” En zo is het begonnen. De melk wordt kaas. De vrijdagavond wordt kaasavond. Voor vrienden en bekenden vooral, want Nederland was bij lange na niet bekend met geitenkaas. Dat is in de loop der tijd wel veranderd. Bettinehoeve maakt kaas van 22.000 geiten en werkt samen met zo’n 50 geitenhouderijen. Iedere dag wordt er met 85 medewerkers op twee locaties met man en macht gewerkt aan ’s lands bekendste geitenkaas: Bettine.

#2

Gewoon

“Het was hier een echt mediacircus”, zegt Johan Ewijk. De eerste prijs in de prestigieuze wedstrijd van Nantwich heeft Bettinehoeve internationale bekendheid gegeven. Het resultaat van hard werken, dikwijls tegen de stroom in. Nederland was een land van harde kazen. Dus maakt Bettinehoeve zachte kaas. Inmiddels exporteert Bettinehoeve kaas en kaasproducten naar Frankrijk en Amerika.

#3

Zeker

Hier wordt Bettine gemaakt, 's-lands bekendste geitenkaas met het kenmerkende groen-witte logo. De productielocatie is voorzien van de slimste bouwkundige snufjes. De meest geavanceerde apparatuur. Een uitgekiende routing. Verticale deuren voorzien van sensoren. Is het allemaal Mucon? Niet alles. Maar wel veel. Heel veel.

#4

Condities

Zuiver op de graat. En op de graad nauwkeurig. Te veel gevraagd? Dacht het niet. Wie een beetje thuis is in het voedingsmiddelenbedrijf, weet hoe belangrijk korte lijnen zijn. Een transparante werkwijze. Regelmatig de klokken gelijkzetten. Een onsje vertrouwen en een kilootje humor doen de rest. Want laten we eerlijk zijn: elk project is nog altijd mensenwerk. En dat doe je samen.

#5

Details

De keuzes die je maakt voor de inrichting van productie- ruimtes zijn behoorlijk definitief. Dus heb je behoefte aan een partner die snapt wat er gemaakt wordt. “Mucon adviseerde ons verticale deuren en naadloze dorpels.” Een opsteker voor de routing. En vriendelijk voor de verletkosten, want het onderhoud is marginaal te noemen.

Korte lijnen, heel belangrijk. Als ondernemer verwacht je een oplossingsgerichte mentaliteit van degenen met wie je samenwerkt. Afspraak is afspraak. Weten met wie je van doen hebt. Niet telkens een ander. Een eigen, betrouwbare club. Zo doen we dat zelf immers ook.

Johan Ewijk
Oprichter Bettinehoeve

 

Bettinehoeve
Bankenstraat 15
4874 ND Etten-Leur
Nederland
(076) 5022247

Meer Koelcellen projecten